Hrachová kaše

Hrachová kaše
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 400 g hrachu
  • 40 g sádla nebo oleje na jišku
  • sůl
  • pepř
  • 20 g mouky
  • 1 1/4 dl mléka
  • trocha slaniny
  • 1 cibule a na dochucení majoránka a 2 stroužky česneku.

Postup receptu

  1. Luštěniny přebereme a namočíme je přes noc do studené vody
  2. Žlutý loupaný hrách se nemusí namáčet dobře a rychle se vaří
  3. Až se nám hrách uvaří, tak ho umeleme na strojku nebo ho dáme do mixéru a pokud nemáme ani jedno, takk se prolisuje přes síto
  4. Potom se kaše zahustí ještě jíškou, rozředěnou mlékem
  5. Nakonec s ekaše omastí a posype se osmahlou cibulkou do zlatova a pokrm je hotový
  6. Podává se k tomuto pokrmu opečená uzenina a chléb

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.