Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 400 g hrachu
- 40 g sádla nebo oleje na jišku
- sůl
- pepř
- 20 g mouky
- 1 1/4 dl mléka
- trocha slaniny
- 1 cibule a na dochucení majoránka a 2 stroužky česneku.
Postup receptu
- Luštěniny přebereme a namočíme je přes noc do studené vody
- Žlutý loupaný hrách se nemusí namáčet dobře a rychle se vaří
- Až se nám hrách uvaří, tak ho umeleme na strojku nebo ho dáme do mixéru a pokud nemáme ani jedno, takk se prolisuje přes síto
- Potom se kaše zahustí ještě jíškou, rozředěnou mlékem
- Nakonec s ekaše omastí a posype se osmahlou cibulkou do zlatova a pokrm je hotový
- Podává se k tomuto pokrmu opečená uzenina a chléb