Hrachová kaše s uzeným a smaženou cibulkou

Hrachová kaše s uzeným a smaženou cibulkou

Tento recept na hrachovou kaši je vážně lahůdka. Připravte ho k nedělnímu obědu a uvidíte, že se všichni budou jen oblizovat.

Ingredience

  • 300 g sušeného zeleného hrachu
  • 100 ml mléka
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • 1 větší cibule
  • 2 plátky uzeného masa
  • 100 ml rostlinného oleje

Postup

  • Hrách den předem namočte do 700 ml vody
  • Druhý den ho neslévejte, ale ve vodě ho rovnou uvařte do změknutí (cca 40 minut)
  • K uvařenému hrachu s vodou přidejte sůl, mléko a máslo a rozmixujte dohladka
  • Přidejte prolisovaný česnek a na mírném plameni pozvolna prohřívejte
  • Cibuli nákrájejte na kolečka a osmažte na polovině oleje dozlatova
  • Na druhé polovině oleje opečte uzené maso
  • Hrachovou kaši ozdobte opečenou cibulkou, přelijte olejem z cibule a servírujte s plátkem masa
Hrachovka s uzeným masem a pokrájenou kyselou okurkou
Zdroj: pinterest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.