Hrachová kaše s uzeným masem

Hrachová kaše s uzeným masem

Ne každý má hrachovou kaši zrovna v lásce, to se však s naším receptem může změnit! Servírujte ji s uzeným masem a kyselou okurkou a věřte, že si pochutnáte.

Ingredience

  • 500 g suchého půleného hrachu
  • 500 g uzeného masa
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1/4 celeru
  • 1,5 cibule
  • 1-2 ks (nemusí být) brambor
  • 15 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce sádla
  • majoránka dle chuti
  • špetka sušené saturejky
  • voda dle potřeba
  • sůl dle chuti

Postup

  1. Hrách propláchněte a namočte na 8-12 hodin do studené vody, nejlépe přes noc.
  2. Potom vodu slijte, zalijte čistou vodou, povařte 10 minut a zase slijte.
  3. Maso uvařte s kořenovou zeleninou, polovinou cibule a koření do měkka, asi 2 hodiny, podle množství masa.
  4. Vývar si odložte.
  5. Předvařený hrách zalijte vývarem z masa, přidejte nakrájenou bramboru, špetku saturejky a uvařte do měkka.
  6. Na sádle osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte 2 lžíce hladké mouky a osmahněte do zlatova.
  7. Tuto jíšku přidejte do uvařené hrachové kaše, která se nám přiměřeně zahustí.
  8. Podle potřeby přidejte vývar z masa, prolisujte česnek, ochuťte solí a chvíli povařte.
  9. Nakonec přidejte podle chuti majoránku.
  10. Uzené maso nakrájejte na plátky, přidejte k porci kaše a ozdobte osmaženou cibulkou.
  11. Podávejte s kyselou okurkou a chlebem.
Plátek uzeného s kyselými okurkami a  kaší z hrachu, posypanou smaženou cibulkou.
www.varecha.pravda.sk

Je libo také dalších 5 úžasných polévek s vůní uzeného masa? Vyzkoušejte je!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.