Hrachovka s klobásou a vejcem

Hrachovka s klobásou a vejcem

Poctivá klobása, vajíčko a kyselá okurka – výborná hrachová kaše jako od babičky.

Ingredience

  • 300 g půleného loupaného hrachu
  • 100 ml mléka
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • 1 lžička majoránky
  • 4 vejce
  • 4 klobásy
  • 8 kyselých okurek

Postup

  • Hrách properte, dejte do hrnce a zalijte dvojnásobným množstvím vody
  • Osolte a vařte do měkka, přibližně 40 – 50 minut
  • Slijte (vodu si uschovejte)
  • K hrachu přidejte máslo a máslo a tyčovým mixérem rozmixujte do hladka. Pokud je kaše moc hustá přilijte vodu z vaření
  • Do kaše přidejte prolisovaný česnek a majoránku a na mírném plameni lehce prohřívejte
  • Vejce uvařte ve vodě natvrdo – přibližně 8 minut, oloupejte a podélně rozkrojte
  • Klobásy opečte na malém množství oleje
  • Kaši na talíři přelijte výpekem z klobás
  • Servírujte s vajíčkem, kyselou okurkou a klobásou
Hrachová kaše s opečenou klobásou, kozím rohem a cibulkou
Zdroj: pinterest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.