Hrachovka se slaninou

Hrachovka se slaninou

Tohle je kombinace, která se nikdy neomrzí. Jemná hrachová polévka a křupavá slaninka navrch, to je záruka úspěchu.

Ingredience:

  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 3 plátky slaniny, nasekané
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 1 celer 
  • 1 pórek nakrájený na plátky
  • 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 500 g mraženého hrášku
  • 2 lžíce čerstvé máty
  • slanina na ozdobu
  • sůl
  • pepř

Postup: 

  • V hrnci na olivovém oleji osmahněte cibuli, pórek, slaninu  a nadrobno nakrájený celer. Míchejte zhruba 5 minut nebo dokud zelenina nezměkne.
  • Do základu přilijte vývar a přisypte hrášek, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 15 minut. 
  • Poté odstavte z tepla a polévku rozmixujte dojemna. Vraťte na ohřev, dochuťte solí a pepřem.
  • Mezitím si osmahněte slaninu nakrájenou na kousky tak, aby byla křupavá.
  • Hotovou polévku dejte do hlubokých talířů či misek, posypte křupavou slaninkou a mátovými lístky. 
Krémová hrachová polévka se slaninou
bbc.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.