Tohle je kombinace, která se nikdy neomrzí. Jemná hrachová polévka a křupavá slaninka navrch, to je záruka úspěchu.
Ingredience:
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 3 plátky slaniny, nasekané
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 1 celer
- 1 pórek nakrájený na plátky
- 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 500 g mraženého hrášku
- 2 lžíce čerstvé máty
- slanina na ozdobu
- sůl
- pepř
Postup:
- V hrnci na olivovém oleji osmahněte cibuli, pórek, slaninu a nadrobno nakrájený celer. Míchejte zhruba 5 minut nebo dokud zelenina nezměkne.
- Do základu přilijte vývar a přisypte hrášek, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 15 minut.
- Poté odstavte z tepla a polévku rozmixujte dojemna. Vraťte na ohřev, dochuťte solí a pepřem.
- Mezitím si osmahněte slaninu nakrájenou na kousky tak, aby byla křupavá.
- Hotovou polévku dejte do hlubokých talířů či misek, posypte křupavou slaninkou a mátovými lístky.