Hrachovka se šunkou

Hrachovka se šunkou

Pouhých 30 minut stačí k tomu, aby se z několika málo ingrediencí vykouzlila dokonalá polévka, která chutná naprosto skvěle. Možná vás trochu zaskočí její zelená barva, ale věřte, že si jí vychutnáte.

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 hnědá cibule nakrájená nadrobno
  • 1 pórek nakrájený na tenké plátky (pouze světlá část)
  • 1 kg brambor – oloupaných a nakrájených nadrobno
  • 4 hrnky (1 litr) kuřecího vývaru
  • 360 g mraženého hrášku
  • 350 g nahrubo nakrájené šunky
  • 80 ml smetany ke šlehání
  • 2 hrnky vody

Postup:

  • V hrnci rozehřejeme 1 lžíci oleje na středním stupni. Přidáme cibuli, pórek a restujeme cca 5 minut, aby cibule změkla.
  • Přidáme brambory, vývar a vodu. Přivedeme k varu. Teplotu snížíme na minimum a vaříme 10 minut do změknutí brambor.
  • Vmícháme hrášek a ještě necháme vařit dalších 5 minut, až bude hrášek měkčí.
  • Mezitím na pánvi rozehřejeme druhou lžíci olivového oleje na středně vysokou teplotu a vhodíme na něj šunku.
  • Za stálého míchání restujeme zhruba 5 – 6 minut dozlatova. Potom jí přendáme na talíř vyložený kuchyňskými papírovými utěrkami.
  • Polovinu zeleninové směsi odebereme do vysoké mísy a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.
  • Vrátíme zpět do hrnce a promícháme. Polévku rozdělíme do misek, zalijeme smetanou a posypeme šunkou.                                                  

Tip: Vyzkoušejte také recepty na hrachovou kaši, protože hrachu není nikdy dost.

Lahodná polévka z hrášku s kousky vařené šunky, pepřem a pažitkou.
Zdroj: https://www.taste.com.au/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.