Nechte se unést na Střední východ. Tento recept na falafel magicky snoubí sladkost hrášku s pikantní chutí salátu tzaziky a očaruje vás jako hvězdné nebe nad pouští.
Ingredience
- 1 sáček mraženého hrášku
- 1 šalotka
- ½ pórku
- 2 ČL petrželky
- 1 ČL rozmarýnu
- 1 ČL drceného římského kmínu
- 1 ČL koriandru
- sůl
- pepř
- 3 PL hladké mouky
- 1 PL oleje
- 1 velký kelímek jogurtu
- 1 okurka
- 2 PL kopru
- 3 stroužky česneku
- 1 balení pita chleba
- 1 červená cibule
Postup
- Hrášek nechte při pokojové teplotě rozmrazit v misce
- Mezitím oloupejte šalotku a nakrájejte ji nadrobno, pórek nakrájejte na půlkolečka
- Hrášek, zeleninu, petržel a rozmarýn rozmixujte dohladka
- Smíchejte s moukou, solí a kořením
- Nechte v lednici asi 30 minut odpočinout
- Mezitím si připravte tzaziky
- Okurku oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle
- Nechte okapat v sítu nebo přebytečnou tekutinu vymačkejte
- Smíchejte s rozmačkaným česnekem, jogurtem, koprem a solí
- Ve velké pánvi rozehřejte olej
- Z těsta tvořte kuličky a pečte je v pánvi 2-3 minuty z jedné a poté z druhé strany
- Pita chleba rozřízněte, naplňte kuličkami falafelu, tzaziky a červenou cibulí pokrájenou na plátky