Jak vyrobit batátové hranolky na grilu. Křupavé zvenku, jemné uvnitř, se sladkým nádechem třtinového cukru. Jsou chutné a zdravé!
Co budeme potřebovat
- 4 velké sladké brambory se slupkou
- 2 lžíce soli
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička mleté chilli papričky nebo kajenského pepře (pokud používáte kajenský pepř, snižte na 1/4 lžičky)
- nakrájený čerstvý koriandr (volitelně k podávání)
Postup
- Vložte celé brambory do velkého hrnce se studenou vodou.
- Přidejte 2 lžíce soli a poté přiveďte k mírnému varu.
- Nechte vařit, dokud nejsou brambory měkké, ale stále docela pevné, asi 10 až 15 minut.
- Scedíme a necháme mírně vychladnout.
- Zahřejte gril na střední teplotu asi 200°C.
- Každou bramboru rozkrojte podélně napůl a poté každou polovinu nakrájejte na 4 až 6 měsíčků.
- Měsíčky dejte do mísy a poté je pokapejte olivovým olejem. Posypte hnědým cukrem, chilli papričkou a zbývající 1 lžičkou soli.
- Promíchejte.
- Sladké bramborové hranolky grilujte z každé strany, dokud nebudou lehce dozlatova hnědé a měkké, celkem asi 6 minut.
- Vychutnejte si horké, posypané koriandrem dle libosti.
K čemu tyto recepty na batátové hranolky přidat? Vyberte si některý s těchto skvělých pokrmů z masa. Chutě se dokonale spojí!
Na gril si můžete rovnou přihodit i zeleninku a vytvořit si tak dokonalý letní oběd.