Hrášek s dušenou mrkví

Hrášek s dušenou mrkví

Když nevíte, jakou ideální přílohu dát k opečenému masu.
Dušenou mrkví a hráškem určitě neurazíte.

Ingredience

  • 450g baby carrot
  • 450g mraženého hrášku
  • 3 lžíce másla
  • sůl a pepř (dle chuti)

Postup

  • Opláchněte mrkev, vysušte ji a vložte do středně velkého kastrolu.
  • Mrkev podlijete studenou vodou a přivedete k varu.
  • Vařte 2 minuty a poté vypněte oheň. Mrkev necháte v horké vodě stát další 3 minuty.
  • Po 3 minutách mrkev vyzkoušejte; pokud je měkká, pokračujte v receptu. Pokud ne, nechte 2 až 4 minuty déle stát v horké vodě.
  • Když je mrkev měkká, přidejte do hrnce mražený hrášek a vložte hrnec zpět na plotýnku na vyšší teplotu.
  • Vařte další 2 minuty.
  • Když je hrášek měkčí a horký, zeleninu dobře sceďte a vraťte zpět do hrnce.
  • Hrnec na chvíli vraťte na plotýnku, přidejte k zelenine máslo a důkladně zamíchejte, aby se máslo rozpustilo zbytkovým teplem a aby se zelenina pořádně obalila rozpuštěným máslem.
  • Dle chuti osolte a opepřete. 
  • Ihned podávejte a vychutnejte si jemnou kombinaci chutí.
čerstvě vařená mrkev s hráškem k hlavnímu jídlu
zdroj: thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.