Když nevíte, jakou ideální přílohu dát k opečenému masu.
Dušenou mrkví a hráškem určitě neurazíte.
Ingredience
- 450g baby carrot
- 450g mraženého hrášku
- 3 lžíce másla
- sůl a pepř (dle chuti)
Postup
- Opláchněte mrkev, vysušte ji a vložte do středně velkého kastrolu.
- Mrkev podlijete studenou vodou a přivedete k varu.
- Vařte 2 minuty a poté vypněte oheň. Mrkev necháte v horké vodě stát další 3 minuty.
- Po 3 minutách mrkev vyzkoušejte; pokud je měkká, pokračujte v receptu. Pokud ne, nechte 2 až 4 minuty déle stát v horké vodě.
- Když je mrkev měkká, přidejte do hrnce mražený hrášek a vložte hrnec zpět na plotýnku na vyšší teplotu.
- Vařte další 2 minuty.
- Když je hrášek měkčí a horký, zeleninu dobře sceďte a vraťte zpět do hrnce.
- Hrnec na chvíli vraťte na plotýnku, přidejte k zelenine máslo a důkladně zamíchejte, aby se máslo rozpustilo zbytkovým teplem a aby se zelenina pořádně obalila rozpuštěným máslem.
- Dle chuti osolte a opepřete.
- Ihned podávejte a vychutnejte si jemnou kombinaci chutí.
