Hrášková pomazánka s mátou a bazalkou

Hrášková pomazánka s mátou a bazalkou
Příprava: 10 minut Počet porcí: 5

Tento recept pomazánku z hrachu si zajisté oblíbí i ti, kdo nejsou úplnými příznivci luštěnin. Dokonale hladká konzistence a souhra všech surovin zajistí dokonalý požitek z chuti.

Co budeme potřebovat

  • 250 g hrášku, uvařeného a zchlazeného
  • 1 lžíce mleté šalotky
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce vody
  • 30 g lístků bazalky
  • 6 lístků máty
  • 1-2 lžičky citronové kůry
  • sůl
  • pepř
  • sýr pecorino romano (volitelně)
  • chilli prášek (volitelně)

Postup

  • V mixéru nebo kuchyňském robotu rozmixujte hrášek, šalotku, citronovou šťávu, olivový olej, bazalku a lístky máty.
  • Mixujte, dokud se ingredience nespojí.
  • Pokud potřebujete více tekutiny, přidejte 1 polévkovou lžíci vody.
  • Můžete nechat trochu hrudkovitou, pokud dáváte přednost ne tolik jemné konzistenci.
  • Dochuťte solí, pepřem a citronovou kůrou.
  • Volitelně do pomazánky můžete přidat strouhaný sýr pecorino romano a trochu chilli prášku.

K pomazánce si třeba upečte domácí chléb pečený v troubě a oslňte celou rodinku. 

Opečený chlebík pomazaný pomazánkou ze zeleného hrášku.
Zdroj: floraandvino.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.