Tento recept pomazánku z hrachu si zajisté oblíbí i ti, kdo nejsou úplnými příznivci luštěnin. Dokonale hladká konzistence a souhra všech surovin zajistí dokonalý požitek z chuti.
Co budeme potřebovat
- 250 g hrášku, uvařeného a zchlazeného
- 1 lžíce mleté šalotky
- 3 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce vody
- 30 g lístků bazalky
- 6 lístků máty
- 1-2 lžičky citronové kůry
- sůl
- pepř
- sýr pecorino romano (volitelně)
- chilli prášek (volitelně)
Postup
- V mixéru nebo kuchyňském robotu rozmixujte hrášek, šalotku, citronovou šťávu, olivový olej, bazalku a lístky máty.
- Mixujte, dokud se ingredience nespojí.
- Pokud potřebujete více tekutiny, přidejte 1 polévkovou lžíci vody.
- Můžete nechat trochu hrudkovitou, pokud dáváte přednost ne tolik jemné konzistenci.
- Dochuťte solí, pepřem a citronovou kůrou.
- Volitelně do pomazánky můžete přidat strouhaný sýr pecorino romano a trochu chilli prášku.
K pomazánce si třeba upečte domácí chléb pečený v troubě a oslňte celou rodinku.