Rizoto ze zeleného hrášku a špenátu v lahodné kombinaci s kozím tvarohem. Zdravé a chutné, inspirujte se!
Ingredience
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 jarní cibulky, jemně nasekané
- 3 stroužky česneku, drcené
- 380 g syrové pohanky
- 1 l horkého zeleninového vývaru
- 250 ml vody
- 420 g mraženého hrášku
- 4 šálky baby špenátových listů
- 1/2 šálku lístků máty
- 1 čajová lžička jemně nastrouhané citronové kůry
- 375 ml vody
- 150 g měkkého kozího tvarohu
- mořská sůl
- popraskaný černý pepř
Postup
- Na velké pánvi rozehřejte olej na středním ohni.
- Přidejte nasekanou jarní cibulku a česnek, vařte 3 až 4 minuty.
- Přisypejte pohanku a vařte za stálého míchání 2 až 3 minuty.
- Zvyšte teplotu na maximum, přilijte vývar a vodu a za občasného míchání vařte 20 minut nebo do vstřebání.
- Zatímco se pohanka vaří, vložte do mixéru hrášek, špenát, mátu, citronovou kůru a vodu a rozmixujte dohladka.
- Do pánve přidejte hrachovou směs z mixéru, 100 g kozího tvarohu, sůl a pepř a za stálého míchání vařte 2 až 3 minuty.
- Hotové rizoto pak stáhněte z plotny a podávejte se zbývajícím kozím tvarohem.