Hrnečkové lívance

Hrnečkové lívance
Příprava: 10 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 12

A je tu další starý, dobrý recept bez váhy. Postačí vám jeden jediný hrneček, se kterým uděláte velkou parádu. Tento rychlý recept na lívance z droždí se stane tradičním folklórem vaší domácí kuchyně.

Co budeme potřebovat

  1. 3 hrnečky teplého mléka
  2. 2 lžičky droždí
  3. 3 vejce
  4. lžička soli
  5. 1/4 hrnečku oleje
  6. 3 hrnečky hladké mouky

Postup

  1. Ve větší míse si smícháme teplé mléko a droždí.
  2. Chvíli ho necháme odstát, aby droždí začalo pracovat.
  3. Ve vedlejší míse smícháme ostatní ingredience.
  4. Do směsi začneme pomalu přidávat vzniklý kvásek.
  5. Směs mícháme dokud nejsou přísady spojené a nevznikne hladké těsto.
  6. Mísu s těstem přikryjeme utěrkou a necháme alespoň 50 minut odpočívat na teplém místě.
  7. Těsto musí nabýt na objemu.
  8. Na vymazané pánvičce máslem nebo olejem začneme péct malé lívancové placičky.
Lívance z hrnečku s borůvkami s zakysanou smetanou.
Zdroj: choosingchia.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.