Léto a bublanina k sobě patří stejně jako Vánoce a stromeček, prostě jsou nerozluční.
Můžete jí sice připravovat po celý rok, ale nejlepší je v létě se sezónním ovocem. Klasikou jsou samozřejmě třešně, ale také jahody či meruňky.
INGREDIENCE:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru moučka
- šťáva z 1/2 citronu
- třešně/jahody aj.
POSTUP:
- Do mísy dáme všechny sypké suroviny a promísíme.
- Potom přidáme ostatní ingredience a mixérem nebo vařečkou zpracujeme v hladké těsto.
- Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem, případně vymažeme a vysypeme moukou, jak kdo má rád.
- Těsto nalejeme na plech, urovnáme povrch a poklademe připraveným ovocem a vložíme do trouby předehřáté na 170°C.
- Bublaninu pečeme dozlatova a po vyjmutí z trouby jí ještě teplou pocukrujeme.
- Necháme jí zcela vychladnout a potom nakrájíme.