Hrníčková bublanina

Hrníčková bublanina
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Léto a bublanina k sobě patří stejně jako Vánoce a stromeček, prostě jsou nerozluční.

Můžete jí sice připravovat po celý rok, ale nejlepší je v létě se sezónním ovocem. Klasikou jsou samozřejmě třešně, ale také jahody či meruňky.

INGREDIENCE:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru moučka
  • šťáva z 1/2 citronu
  • třešně/jahody aj.

POSTUP:

  1. Do mísy dáme všechny sypké suroviny a promísíme.
  2. Potom přidáme ostatní ingredience a mixérem nebo vařečkou zpracujeme v hladké těsto.
  3. Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem, případně vymažeme a vysypeme moukou, jak kdo má rád.
  4. Těsto nalejeme na plech, urovnáme povrch a poklademe připraveným ovocem a vložíme do trouby předehřáté na 170°C.
  5. Bublaninu pečeme dozlatova a po vyjmutí z trouby jí ještě teplou pocukrujeme.
  6. Necháme jí zcela vychladnout a potom nakrájíme.
Bublanina s ovocem.
zdroj: growntocook.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.