Hrníčková bublanina s borůvkami a malinami

Hrníčková bublanina s borůvkami a malinami
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Kromě borůvek lze do bublaniny zakomponovat i jiné druhy ovoce jako třeba maliny. Výsledek určitě stojí za to!

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • čerstvé či mražené borůvky
  • čerstvé či mražené maliny

Postup

  • Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr, mléko, olej, vanilkový cukr, kypřicí prášek a vejce.
  • Vše řádně promíchejte než vznikne ideální hladké těsto.
  • Plech nebo pekáč vymažte máslem a vysypejte moukou.
  • Vzniklé těsto nalijte na plech a navrch poklaďte borůvky s malinami. Množství podle vašich chutí.
  • Bublaninu dejte péct do trouby na 180°C po dobu 30 minut a hlídejte pomocí špejle, zda už nelepí a je hotová.
  • Hotovou buchtu posypejte moučkovým cukrem a podávejte.
Borůvkovo-malinová buchta v pekáčku.
Zdroj: alexandracooks.com

Kromě borůvkové bublaniny si můžete upéct i tradiční třešňovou.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.