Hrníčková bublanina s rybízem

Hrníčková bublanina s rybízem
Příprava: 20 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 12

Rychlý recept na rybízovou bublaninu, jehož příprava je hotová do chvilky.

Ingredience

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku krystalového cukru
  • 1/2 hrnku vlažného mléka
  • 1/4 hrnku oleje či másla
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 balení vanilkového cukru
  • čerstvý či mražený rybíz
  • moučkový cukr

Postup

  • Mouku smíchejte s kypřicím práškem a cukry. Poté přimíchejte vejce, mléko, olej a vše řádně promíchejte.
  • Plech či koláčovou formu vymažte máslem a vysypte moukou.
  • Vzniklé těsto nalijte na připravený plech a trochu posypte moučkovým cukrem. (Aby rybíz tak neklesl do těsta při pečení)
  • Nakonec poklaďte rybíz po celém povrchu a dejte péct na 180°C po dobu 25 minut.
  • Hotovou bublaninu nakrájejte a posypejte moučkovým cukrem.
Rybízová buchta pečená v koláčové formě.
Zdroj: countryliving.com

Máte hojnou úrodu rybízu? Zkuste si upéct třeba rybízový koláč.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.