Hrníčková bublanina z jahod s jogurtem

Hrníčková bublanina z jahod s jogurtem
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Jednoduchý recept na hrnkovou jahodovou bublaninu zvládne úplně každý.

Ingredience

  • 2,5 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek jogurtu (řeckého typu)
  • 2 vejce
  • 1/4 hrnku citronové šťávy
  • 1 balení kypřicího prášku
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 300-500g jahod

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180°C.
  • Formu na dort vyložte pečícím papírem.
  • V misce smíchejte vejce, jogurt, citronovou šťávu, olej a vanilkový extrakt.
  • V samostatné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem, cukrem, citronovou kůrou a špetkou soli.
  • Mokré přísady řádně smíchejte s moučnou směsí a vzniklé těsto nalijte do připravené formy.
  • Navrch poklaďte plátky jahod a dejte péct na 30-40 minut.
  • Upečenou bublaninu nechte vychladnout a poté podávejte posypanou moučkovým cukrem.
Jahodová bublanina s řeckým jogurtem a moučkovým cukrem.
Zdroj: recipetineats.com

Používáte stále metodu měření surovin od oka? Náš test potravinových vah do kuchyně vám odhalí jejich značné výhody. Podívejte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.