Jednoduchý recept na hrnkovou jahodovou bublaninu zvládne úplně každý.
Ingredience
- 2,5 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek jogurtu (řeckého typu)
- 2 vejce
- 1/4 hrnku citronové šťávy
- 1 balení kypřicího prášku
- 1 lžíce strouhané citronové kůry
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- 300-500g jahod
Postup
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Formu na dort vyložte pečícím papírem.
- V misce smíchejte vejce, jogurt, citronovou šťávu, olej a vanilkový extrakt.
- V samostatné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem, cukrem, citronovou kůrou a špetkou soli.
- Mokré přísady řádně smíchejte s moučnou směsí a vzniklé těsto nalijte do připravené formy.
- Navrch poklaďte plátky jahod a dejte péct na 30-40 minut.
- Upečenou bublaninu nechte vychladnout a poté podávejte posypanou moučkovým cukrem.

Používáte stále metodu měření surovin od oka? Náš test potravinových vah do kuchyně vám odhalí jejich značné výhody. Podívejte se!