Hrníčková bublanina z jogurtu

Hrníčková bublanina z jogurtu
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 10

Velmi snadná jogurtová buchta s ovocem. Na tento druh moučníku se hodí téměř každé kyselejší ovoce.

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 200ml bílého jogurtu
  • 4 lžíce oleje
  • 2ks vajíček
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 balíček kypřicího prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru

Postup

  • Nejprve v míse vyšlehejte vejce s cukrem.
  • Postupně přimíchejte mléko, jogurt, olej.
  • V jiné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem a vanilkovým cukrem. Sypkou směs zamíchejte do tekuté směsi.
  • Vzniklé těsto nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo plech s pečícím papírem.
  • Navrch rozprostřete dostatečné množství omytého ovoce (maliny, jahody, broskve, třešně, lesní směs, borůvky,…).
  • Dle chuti můžete ještě posypat drobenkou.
  • Pečte při 180°C po dobu 35-45 minut.
  • Hotovou buchtu nechte vychladnout a poté nakrájenou podávejte.
Buchta s třešněmi a posypaná moučkovým cukrem.
Zdroj: gruensteinkitchen.blogspot.com

Vyzkoušejte naše recepty na bezlepkové palačinky. Máme i z jogurtu!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.