Hrníčková buchta z mikrovlnky

Hrníčková buchta z mikrovlnky
Příprava: 15 minut Vaření: 12 minut Počet porcí: 4

Tento jednoduchý moučník lze připravit s kakaem i bez. Množství kakaa můžete uzpůsobit podle vašich chuťových preferencí. 

Ingredience

  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku vody
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 PL kakaa
  • 1 PL vanilkového cukru
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • špetka soli

Postup

  • Do velké mísy rozklepněte vajíčka a začněte je míchat metličkou nebo elektrickým šlehačem.
  • Přidejte cukr, vodu a olej.
  • Následně po několika dávkách přisypejte prosátou mouku, kakao, prášek do pečiva a vanilkový cukr.
  • Důkladně vypracujte v hladké těsto a nalijte ho do formy.
  • Dezert pečte v mikrovlnné troubě při výkonu 600 W po dobu 12 minut.
  • Před vyjmutím zkontrolujte, zda je buchta upečená pomocí klasického testu se špejlí.

Po vychladnutí můžete moučník potřít lískooříškovým krémem a posypat kokosem.

Čokoládový dezert s kokosem.
zdroj: moltofood.it

Hrníčková buchta z mikrovlnky může mít i podobu malého dezertu upečeného přímo v hrníčku. Inspirujte se našimi recepty na mug cake. Vyzkoušejte sladkou i slanou variantu!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.