Bábovku z cuket si připravte, když už nebudete vědět co s nadměrnou úrodou cuket, kdy je jejich úroda téměř nekonečná.
Je skutečně jednoduchá a rychle připravená. A navíc vydrží vláčná i týden, když náhodou kousek zbude.
Co budeme potřebovat
1 hrnek = 300 ml
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 2 vejce
- 1/2 hrnku mléka
- 1/4 hrnku oleje
- 1 hrnek nastrouhané cukety
- 1/2 hrnku sekaných ořechů
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 1 lžíce kakaa
- špetka soli
Postup
- Všechny ingredience smícháme v hladké polotekuté těsto, vlijeme do vymazané a hrubou moukou nebo strouhankou vysypané formy.
- Pečeme ve vyhřáté troubě ze začátku 180°C, pak zmírníme na 160 °C, dokud vpíchnutou špejli nevytáhneme suchou.
- Pečeme asi 45 minut.
Tak jako cuketa patří k létu a z ni připravené moučníky, tak k moučníkům patří určitě i nějaký osvěžující nápoj.
Můžete zkusit připravit limonádu z bezových květů, domácí džus, nebo ovocnou limonádu.