Hrníčkové recepty jsou díky své jednoduchosti a rychlosti přípravy velmi oblíbené. Vyzkoušejte s jejich pomocí i tuto pochoutku.
Ingredience:
- 3 vejce
- 1 šálek bílého jogurtu
- 3/4 šálku cukru
- 2 šálky hladké mouky
- 1/2 šálku oleje
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1,5 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky muškátového oříšku
- špetka soli
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- V misce rozmíchejte jogurt a přidejte k němu olej, cukr a vanilkový extrakt.
- Vše důkladně promíchejte či vyšlehejte pomocí ručního šlehače.
- Přidejte prosetou mouku, prášek do pečiva, sůl a muškátový oříšek.
- Opět vše pomíchejte.
- Na závěr po jednom za pomoci šlehače do těsta vmíchejte vejce.
- Připravené těsto přelijte do vymazané a vysypané bábovkové formy.
- Pečte přibližně 35-40 minut.
Kromě klasického bílého jogurtu může při přípravě této bábovky použít i jogurt vanilkový.