Hrníčková kakaová bábovka

Hrníčková kakaová bábovka
Příprava: 60 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 8

Odpolední kávička bez bábovky, to by byl prostě hřích. Bábovka je jedním z nejoblíbenějších moučníků a rozhodně nesmí na našem menu chybět.

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/8 hrnku kakaa
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • čokoládová poleva

Postup

  • V míse pomocí kuchyňského robota smíchejte vejce, mouku, cukr, olej, mléko a prášek do pečiva.
  • Hladké těsto rozdělte na dvě části a do jedné z nich postupně vmíchejte kakao.
  • Formu na bábovku vymažte tukem a vysypejte moukou.
  • Střídavě do formy vrstvěte světlé a tmavé těsto.
  • Vložte do trouby předehřáté na 165 °C a pečte cca 45 až 50 minut.
  • Po vychladnutí bábovku přelijte čokoládovou polevou.
Mramorová bábovka politá čokoládovou polevou na talíři.
zdroj: thespruceeats.com

Připravte si lahodné recepty na bábovku jako od babičky v 8 různých variantách!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.