Hrníčková Margot buchta

Hrníčková Margot buchta
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 10

Pro tento recept nebudete potřebovat váhu, ale jen jeden klasický hrneček o objemu 250 mililitrů. Recept je jednoduchý a díky tomu, že není potřeba nic vážit i super rychlý.

Co budeme potřebovat

  1. ½ hrnečku kokosového oleje
  2. 3 vejce
  3. ½ hrnečku krystalového cukru
  4. 1 lžička kokosového extraktu
  5. 2 ½ hrnečku hladké mouky
  6. ½ hrnečku třtinového cukru
  7. 1 hrneček kokosového mléka (může být i klasické)
  8. ¾ hrnečku strouhaného kokosu
  9. 2 lžičky prášku do pečiva
  10. ½ lžičky soli

Na polevu

  1. ½ hrnečku hořké čokolády
  2. 2 lžíce másla

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 180°C a formu si vyložíme pečícím papírem.
  2. Ve velké míse smícháme kokosový olej, třtinový cukr, cukr krystal a kokosový extrakt.
  3. Do směsi zašleháváme vejce a strouhaný kokos.
  4. Do druhé mísy si prosejeme mouku, prášek do pečiva a sůl.
  5. Suché suroviny přidáváme, střídavě s kokosovým mlékem do mokrých surovin.
  6. Vzniklé těsto vlijeme do formy a pečeme 40 minut, těsto průběžné kontrolujeme špejlí.
  7. Upečenou buchtu necháme vychladnout.
  8. Mezitím si připravíme polevu.
  9. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, vmícháme nalámanou čokoládu a mícháme dokud se ingredience nespojí.
  10. Vychladlou buchtu polijeme čokoládovou polevou.

Navrch buchty můžete ještě nasypat strouhaný kokos nebo nastrouhat tyčinku Margot.

Hrníčková bábovka s kokosem a čokoládou.
Zdroj: spicysouthernkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.