Hrníčková olejová bábovka z tlakového hrnce

Hrníčková olejová bábovka z tlakového hrnce
Příprava: 20 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 12

Banány nejčastěji používáme při přípravě smoothie nebo jako ozdobu různých dezertů či moučníků. Ovšem v tomto případě to bude jedna z přísad pro vynikající olejovou bábovku, která je dokonale vláčná a chuťově skvělá.

Ingredience:

  • 1 hrnek celozrnné mouky
  • 1/4 hrnku prosné mouky
  • 1 zralý banán
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 3 lžíce nastrouhané tmavé čokolády
  • 1/4 hrnku moučkového cukru
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/8 lžičky soli
  • 1/2 hrnku vlažného mléka

Postup:

  • V míse rozmačkáme vidličkou banán. Čím bude zralejší, tím lepší.
  • Přidáme olej, vanilkový extrakt, cukr, mléko a důkladně promícháme, aby se cukr úplně rozpustil.
  • Do jiné misky prosejeme obě mouky, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  • Suché suroviny promísíme a přisypeme do misky s mokrými ingrediencemi.
  • Vše pečlivě zamícháme, aby vzniklo hladké těsto.
  • Pokud bude příliš husté, přilijeme ještě trochu mléka.
  • Jako poslední přidáme nastrouhanou čokoládu a zamícháme.
  • Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme moukou a vlijeme do ní připravené těsto.
  • Do nádoby chytrého hrnce vlijeme 1,5 hrnku vody.
  • Umístíme dovnitř stojan a na něj položíme formu zakrytou alobalem.
  • Stiskneme tlačítko, kterým vybereme možnost dortu.
  • Doba pečení naskočí většinou 40 minut, záleží na hrnci, my ale nastavíme jen 25 minut.
  • Jakmile se hrnec utěsní a “natlakuje“, na displeji naskočí On a na časomíře potřebných 25 minut.
  • Když se program ukončí, musíme nejdříve stisknout tlačítko pro uvolnění páry, aby se uvnitř snížil tlak.
  • Teprve potom je bezpečné hrnec otevřít, dřív ne.
  • Odstraníme alobal a pomocí špejle zkontrolujeme, jestli je bábovka hotová.
  • Pokud ano, necháme bábovku 15 minut chladnout a potom pomocí nože nebo i špejle odlepíme od stěn formy a vyklopíme.
  • Můžeme pocukrovat nebo polít oblíbenou polevou.
Bábovka z oleje bez vážení připravovaná v chytrém tlakovém hrnci bez vajec.
Zdroj: https://www.aaichisavali.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.