Císařský trhanec může mít mnoho podob, ale jak se něco nemusí vážit, je to opravdu velká rychlovka. Lžíce a hrnečky jsou v dnešní době velkou pomůckou na odměřování, aniž by člověk musel neustále hledat kuchyňskou váhu.
Ingredience:
- 4 vejce
- špetka soli
- 3 polévkové lžíce mouky
- 1/2 hrnku mléka
- 50 g rozinek
- 4 lžíce čerstvého nesoleného másla
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1/2 lžičky skořice
- 3 lžíce mandlových lupínků
Postup:
- Pečlivě oddělíme bílky od žloutků. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh, ke kterému přidáme rozmíchané žloutky.
- Jemně promícháme a pomalu přilévejte mlék a přisypáváme mouku.
- Přihodíme rozinky a znovu promícháme.
- Ve velké pánvi na mírném ohni rozehřejeme máslo.
- Těsto nalijeme na pánev a smažíme na středním ohni.
- Když je spodek omelety upečený, pomocí stěrky ji rozdělíme na malé kousky a chvíli opékejte.
- Hotovou císařskou omeletu dáme na talíř a na pánvi opražíme mandlové lupínky.
- Posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicí a opraženými mandlovými lupínky.
- Podáváme se švestkovými povidly.
Tip: Můžeme také podávat s čerstvým ovocem, například malinami, ostružinami a borůvkami. Záleží vždy na tom, kdy se trhanec připravuje.