Hrníčková sladká omeleta

Hrníčková sladká omeleta
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 2

Císařský trhanec může mít mnoho podob, ale jak se něco nemusí vážit, je to opravdu velká rychlovka. Lžíce a hrnečky jsou v dnešní době velkou pomůckou na odměřování, aniž by člověk musel neustále hledat kuchyňskou váhu.

Ingredience:

  • 4 vejce
  • špetka soli
  • 3 polévkové lžíce mouky
  • 1/2 hrnku mléka
  • 50 g rozinek
  • 4 lžíce čerstvého nesoleného másla
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 3 lžíce mandlových lupínků

Postup:

  • Pečlivě oddělíme bílky od žloutků. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh, ke kterému přidáme rozmíchané žloutky.
  • Jemně promícháme a pomalu přilévejte mlék a přisypáváme mouku.
  • Přihodíme rozinky a znovu promícháme.
  • Ve velké pánvi na mírném ohni rozehřejeme máslo.
  • Těsto nalijeme na pánev a smažíme na středním ohni.
  • Když je spodek omelety upečený, pomocí stěrky ji rozdělíme na malé kousky a chvíli opékejte.
  • Hotovou císařskou omeletu dáme na talíř a na pánvi opražíme mandlové lupínky.
  • Posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicí a opraženými mandlovými lupínky.
  • Podáváme se švestkovými povidly.

Tip: Můžeme také podávat s čerstvým ovocem, například malinami, ostružinami a borůvkami. Záleží vždy na tom, kdy se trhanec připravuje.

Vynikající sladký císařský trhanec s rozinkami.
Zdroj: https://www.mojegotowanie.pl

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.