Hrníčková šlehačková bábovka s ovocem

Hrníčková šlehačková bábovka s ovocem
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 10

V této bábovce ze šlehačky z hrníčku není žádný olej ani máslo, pouze čistá smetana ke šlehání a je tak chutná, jemná a nadýchaná. Je to perfektní zákusek, který si naservírujete s čerstvým ovocem a kopečkem naší domácí jahodové zmrzliny.

Co budeme potřebovat

  • 2 a 1/4 hrnku hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 3/4 lžičky soli
  • 3 velká vejce
  • 1 a 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 šálku husté smetany ke šlehání, studené
  • 1 šálek plus 1 lžíce moučkového cukru
  • máslo na vymaštění formy
  • čerstvé ovoce k podávání (volitelné)

Na polevu

  • 1 a 1/4 šálku husté smetany ke šlehání
  • 1/3 šálku moučkového cukru
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů. Vymažte formu na bábovku.
  • Ve střední míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  • V malé misce rozšlehejte vejce a vanilku.
  • V míse šlehejte studenou smetanu, dokud nezačne lehce houstnout. Postupně zvyšujte rychlost na středně vysokou a šlehejte, dokud nebude hustá.
  • Postupně přidávejte vaječnou směs a míchejte, dokud směs nezhoustne.
  • Postupně přidávejte cukr a míchejte, aby se vše spojilo.
  • Jemně vmíchejte polovinu moučné směsi do smetanové směsi, dokud se mouka nezapracuje. Opakujte s druhou polovinou.
  • Těsto vlijte do formy.
  • Pečte, dokud párátko nevyjde čisté, asi 18 až 20 minut. Nechte chladnout asi 10 minut.
  • Na polevu přidejte smetanu ke šlehání do mixéru. Šlehejte na nízkou rychlost, dokud krém lehce nezhoustne. Přidejte moučkový cukr a vanilku a šlehejte, dokud smetana ke šlehání nezhoustne.
  • Ozdobte s ní bábovku a podávejte s ovocem vašeho výběru.
Nadýchaná bábovka plná čerstvého ovoce.
Zdroj: mybakingaddiction.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.