Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 2
Ingredience
- 1 hrnek hrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 1 lžička soli
- 2 tvrdší rohlíky
- 1 lžíce sádla
Postup receptu
- Z mléka, mouky, soli a 2 žloutků vypracujeme těsto (řídké)
- Přidáme dva na kostičky nakrájené rohlíky a tuhý sníh ze dvou bílků
- Hrnky vymastíme sádlem a ze 3/4 naplníme těstem
- Do širokého kastrolu vlijeme teplou vodu (aby se těsto prudkým zchlazením nesrazilo)
- Hrnky postavíme do vody tak, aby voda sahala jen k ouškům
- Přikryjeme poklicí a vaříme 30 minut
- Hrnky vyjmeme, necháme trochu zchladnout, pak je vyklopíme a nakrájíme na plátky