Hrníčkové nekynuté lívance

Hrníčkové nekynuté lívance
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Jestli vám zrovna došla baterka ve váze a došlo i droždí, nemusíte si zoufat. Tento recept ani jedno nepotřebuje a vy si pohodlně vystačíte s klasickým hrnečkem, co máte na čaj a kypřícím práškem. Recept je díky tomu snadný, rychlý a lívance budou chutnat stejně dobře i bez vykynutí.

Co budeme potřebovat

  1. 1,5 hrnečku univerzální mouky
  2. 3  lžičky prášku do pečiva
  3. lžička soli
  4. lžíce cukru krystal       
  5. 1,25 hrnečku mléka
  6. vejce
  7. 3 lžíce másla (rozpuštěného)

Postup

  1. Do velké mísy si prosejeme mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr.
  2. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme mléko, rozpuštěné máslo a přidáme vejce.
  3. Směs mixujeme, dokud není hladká.
  4. Na rozehřátou pánev lijeme po troškách těsto.
  5. Lívance opékáme z obou stran a podáváme horké.
Hora lívanců s lesním ovocem a banánem.
Zdroj: minimalistbaker.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.