Sezóna perníčků pomalu začala. Inspirujte se naším receptem na jednoduché perníčky, které můžete upéct i na poslední chvíli a zvládnete to raz dva.
INGREDIENCE
- 2 hrnky hladké mouky
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 70 g másla
- 1/4 hrnku medu
- 1 vajíčko
- 1 lžíčka prášku do pečiva
- 1 lžička perníkového koření
POSTUP
- Med s máslem si rozpusťte, aby se vám pracovalo snadněji a přidejte je do misky s moukou, práškem do pečiva, cukrem, vajíčkem a perníkovým kořením.
- Ručně uhněťte hladké těsto, které se dobře spojí.
- Těsto následně vyválujte, vykrajujte různé vzory a naskládejte je na plech.
- Pečte při teplotě 170°C asi 8-10 minut.
- Po vychladnutí je ozdobte polevou nebo malými cukrovinkami.