Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 hrnky moučkového cukru
- 1 hrnek oleje
- 2 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 1 hrnek mléka
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
Jahodový krém:
- 1–2 jahodové kompoty
- 1 jahodový pudinkový prášek
- 1 vanilkový cukr
- 25 dkg másla
- 20 dkg moučkového cukru
Postup receptu
- Utřeme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem
- Vmícháme mouku prosetou s kakaem a práškem do pečiva
- Postupně přiléváme mléko a těsto důkladně promícháme
- Pak ho rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme
- Vychladlý korpus potřeme jahodovým krémem, necháme v chladu ztuhnout, pak nakrájíme na řezy
- Předtím ještě můžeme dozdobit strouhanou čokoládou, želatinou nebo polevou
- Příprava krému: šťávu z 1–2 sklenic jahodového kompotu doplníme do 1/2 litru vodou, vmícháme jahodový pudinkový prášek a 1 vanilkový cukr, uvaříme pudink a necháme vychladnout
- Pak ušleháme 25 dkg másla s 20 dkg moučkového cukru a po troškách vmícháme vychladlou kaši a na kousky nakrájené jahody z kompotu