Hrníčkový biskupský chlebíček s ovocem, ořechy a datlemi

Hrníčkový biskupský chlebíček s ovocem, ořechy a datlemi
Příprava: 15 minut Vaření: 150 minut Počet porcí: 10

Bohatý chlebíček, jehož výjimečná chuť je tvořena směsí kandovaného ovoce, ořechů a koření. Chuť i vůni můžete v případě přání navíc ozvláštnit ještě přidáním brandy či rumu.

Ingredience:

  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 šálek másla
  • 2 šálky hnědého cukru
  • 1 šálek melasy
  • 2 šálky kandovaného nebo sušeného ovoce
  • 1 šálek vlašských ořechů
  • 1 šálek rozinek
  • 1 šálek sušených datlí
  • kůra a šťáva z jednoho citronu
  • kůra a šťáva z jednoho pomeranče
  • 1,5 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1/2 čajové lžičky muškátového oříšku

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 150°C.
  2. Připravte si formu, ve které chcete biskupský chlebíček péct, důkladně je vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou.
  3. V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a veškeré koření.
  4. V jiné misce smíchejte cukr s rozehřátým máslem.
  5. Obsah obou misek smíchejte a přidejte rovněž melasu, citronovou a pomerančovou kůru a šťávu.
  6. Ořechy, rozinky, datle i ovoce pokrájejte na menší kousky a následně je přimíchejte do těsta.
  7. Pečte pomalu po dobu přibližně 2 až 2,5 hodiny.
Na plátky nakrájený moučník připravovaný z datlí, fíků, rozinek, kandovaného ovoce a ořechů
zdroj: dinnerwithjulie.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.