Hrníčkový jablečný koláč

Hrníčkový jablečný koláč

Tento recept je prvním z bleskovek, které si můžete upéct. Je náramně dobrý a nadýchaný jako obláček. A co je jeho velkým kladem? Nepotřebujete na ten luxus žádných drahých ingrediencí.

Ingredience:

  • 6 velkých vajec pokojové teploty
  • 1 hrnek cukru
  • 1 a ⅓ hrnku polohrubé mouky
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 středně velké až velká jablka
  • 1 lžička moučkového cukru na posypání

Postup: 

  • Vejce si vyšlehejte šlehačem (asi po dobu 1 minuty), postupně přidávejte cukr a mixujte asi 8 -10 minut. 
  • Mezitím si oloupejte jablka a nakrájejte je na  asi 5 mm silné kostičky 
  • Mouku s kypřícím práškem si smíchejte zvlášť  a poté přidejte do vaječné směsi ve třech etapách. 
  • Přidejte vanilku a krátce promíchejte.
  • Jeden hrnek jablek si nechejte bokem a zbytek do těsta nasypte a zamíchejte.
  • Hotové těsto nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru zhruba 22 cm. 
  • Navrch nasypte 1 hrnek jablek, které jste si dali bokem.
  • Pečte na 175 °C asi 50-55 minut.
  • Vychladlý koláč poprašte moučkovým cukrem.
moučník z jablek dle ruské receptury
Zdroj: foodandwine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.