Skvělý hrníčkový recept na kynutý koláč s drobenkou

Skvělý hrníčkový recept na kynutý koláč s drobenkou
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 8
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 12,5 dkg másla nebo rostlinného tuku (1/2 kostky)
  • 1 vejce
  • 1 kostka baleného droždí
  • trochu teplého mléka

Drobenka:

  • 10 dkg hrubé mouky
  • 10 dkg cukru
  • 2 lžíce másla
  • 1 vanilkový cukr
  • trochu skořice
  • půl balíčku vanilkového pudinkového prášku
  • 4 lžíce kokosu

Postup receptu

  1. Droždí dáme do hrnečku s trochou mléka, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek
  2. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, kvásek a vlažný rozpuštěný tuk
  3. Těsto dobře propracujeme, můžeme použít domácí pekárnu nebo ruční hnětač
  4. Necháme kynout asi 1/2 hodiny, pak poklademe ovocem (půlené švestky, nebo meruňky, kostičky jablek, rybíz, angrešt)
  5. Posypeme drobenkou a upečeme dorůžova

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.