Příprava: 30 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek moučkového cukru
- 12,5 dkg másla nebo rostlinného tuku (1/2 kostky)
- 1 vejce
- 1 kostka baleného droždí
- trochu teplého mléka
Drobenka:
- 10 dkg hrubé mouky
- 10 dkg cukru
- 2 lžíce másla
- 1 vanilkový cukr
- trochu skořice
- půl balíčku vanilkového pudinkového prášku
- 4 lžíce kokosu
Postup receptu
- Droždí dáme do hrnečku s trochou mléka, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek
- Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, kvásek a vlažný rozpuštěný tuk
- Těsto dobře propracujeme, můžeme použít domácí pekárnu nebo ruční hnětač
- Necháme kynout asi 1/2 hodiny, pak poklademe ovocem (půlené švestky, nebo meruňky, kostičky jablek, rybíz, angrešt)
- Posypeme drobenkou a upečeme dorůžova