Poctivý recept na hrnkový ovocný koláč

Poctivý recept na hrnkový ovocný koláč
Příprava: 25 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva

Poleva:

  • 9 dl mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • cukr podle chuti

Postup receptu

  1. Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink, osladíme ho a necháme mírně zchladnout
  2. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a smícháme s cukrem, olejem a vejcem, podle potřeby zředíme trochou mléka
  3. Dobře vymícháme a těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech
  4. Posypeme libovolným ovocem (jahody, rybíz, borůvky, kostičky jablek)
  5. Na ovoce nalijeme uvařený pudink
  6. Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut
  7. Upečený koláč necháme vychladnout, pak teprve krájíme na řezy nebo kostky
  8. Před podáváním můžeme přidat šlehačku

Koláč podávejte s kávou nebo vaším oblíbeným nápojem. K přípravě vám mohou pomoci kávovary Philips z naší recenze .

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.