Hrníčkový perník na plech

Hrníčkový perník na plech

Vůně perníku nám asi nejvíce připomíná Vánoce, ale klidně si jej rádi připravíme i v průběhu roku. Pokud se nechcete zdržovat vážením, je ten hrníčkový přesně pro vás.

INGREDIENCE:

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 1/2 hrnku cukru moučka
  • 1/2 skleničky oleje
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 1 1/2 skleničky mléka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 3 polévkové lžíce rumu
  • 2 celá vejce
  • 2 lžíce kakaa

POSTUP:

  1. Odměříme si všechny suroviny do mísy a vypracujeme hladké těsto.
  2. Ideální těsto na tento perník poznáme tak, že se v něm tvoří bublinky.
  3. Připravíme si vyšší pekáček, který vyložíme pečícím papírem.
  4. Nalijeme do něj těsto, uhladíme a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C.
  5. Pečeme asi 20 až 30 minut, ještě teplý perník pocukrujeme.
Domácí pocukrovaný perník.
zdroj: flourchildblog.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.