Vůně perníku nám asi nejvíce připomíná Vánoce, ale klidně si jej rádi připravíme i v průběhu roku. Pokud se nechcete zdržovat vážením, je ten hrníčkový přesně pro vás.
INGREDIENCE:
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 1/2 hrnku cukru moučka
- 1/2 skleničky oleje
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 kypřící prášek do perníku
- 1 1/2 skleničky mléka
- 1 sáček vanilkového cukru
- 3 polévkové lžíce rumu
- 2 celá vejce
- 2 lžíce kakaa
POSTUP:
- Odměříme si všechny suroviny do mísy a vypracujeme hladké těsto.
- Ideální těsto na tento perník poznáme tak, že se v něm tvoří bublinky.
- Připravíme si vyšší pekáček, který vyložíme pečícím papírem.
- Nalijeme do něj těsto, uhladíme a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C.
- Pečeme asi 20 až 30 minut, ještě teplý perník pocukrujeme.