Hrníčkový perník na plech s jablky

Hrníčkový perník na plech s jablky
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 15

Jablka obsahují vitamín C a chlubí se prvky, jako je železo, křemík, draslík, hořčík, vápník a měď.

Provoňte svou kuchyni pečenými, a hlavně zdravými, jablíčky!

Ingredience 

Náplň: 

  • 5–6 jablek (oloupaných a nakrájených na plátky)
  • 4 velké hrušky (oloupané, zbavené jader a nakrájené na kostičky)
  • ¾ šálku hnědého cukru
  • ¼ čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička mleté skořice 
  • ½ čajové lžičky muškátového oříšky
  • 4 polévkové lžíce nesoleného másla
  • ½ šálku jablečného cideru 
  • 3 polévkové lžíce brandy
  • 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu

Těsto: 

  • 6 polévkových lžic nesoleného másla (nakrájeného na kostičky)
  • 1,5 šálku celozrnné mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva 
  • ½ polévkové lžíce jedlé sody 
  • ¼ čajové lžičky soli
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 1 čajová lžička mletého zázvoru 
  • ½ čajové lžičky mleté skořice 
  • ½ čajové lžičky mletého hřebíčku
  • 2 polévkové lžíce melasy
  • ¾ šálku podmáslí

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C a připravte si náplň. 
  • Jablka, hrušky, hnědý cukr, skořici, sůl a muškátový oříšek smíchejte ve velké míse. Vše promíchejte tak, aby se ovoce obalilo směsí ze všech stran.
  • Smíchejte cider a máslo v malé pánvi a směs přiveďte k varu. 
  • Mezitím, v malé misce, promíchejte kukuřičný škrob s brandy a míchejte, dokud nebude směs hladká. 
  • Směs s brandy přidejte do pánve, pořádně promíchejte a vařte asi 1 minutu. Odstavte z tepla a za stálého míchání, přidejte směs s ovocem. 
  • Vše nalijte do pekáče a vložte do trouby. Pečte 30 minut.
  • Nyní je čas, připravit si těsto.
  • Mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl, cukr, zázvor, skořici a hřebíček vložte do kuchyňského robota a pořádně rozmixujte. Přidejte kostky másla a míchejte, dokud nevznikne písková směs s malými máslovými hrudkami. 
  • Vše přemístěte do mísy, ve které jste předem smíchali melasu s podmáslím. 
  • Pomocí vidličky, nebo rukou, promíchejte, dokud nevznikne těsto. 
  • Po 30 minutách pečení, vyndejte pekáč z trouby a na něj umístěte směs s melasou. 
  • Znovu vložte do trouby a pečte asi 20 minut. 
  • Po upečení nechte hrnkový perník vychladnout a podávejte s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.
Perníková sušenka s jablky a hruškami, podávaná se zmrzlinou.
zdroj: true-north-kitchen.com

Prozkoumejte také další polevy na perníčky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.