Hrnková bábovka z jablek a skořice

Hrnková bábovka z jablek a skořice
Příprava: 20 minut Vaření: 70 minut Počet porcí: 10

Koření, jablka a lahodná poleva dělají z této jablečné bábovky se skořicí dokonalý podzimní dezert. Tento jednoduchý recept je ideální na víkend nebo na setkání s přáteli a rychle se stane oblíbeným v rodině.

Co budeme potřebovat

  • 5 lžic bílého cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 4 jablka (oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na plátky)
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 2 hrnky bílého cukru
  • 1 šálek rostlinného oleje
  • 4 velká vejce
  • 1 pomeranč (odšťavněný)
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 2 ½ lžičky vanilkového extraktu

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů. Vymažte bábovkovou formu.
  • V misce smíchejte 5 lžic cukru a skořici.
  • Přidejte jablka a promíchejte, aby se obalila.
  • Smíchejte ve velké míse mouku, 2 hrnky cukru, rostlinný olej, vejce, pomerančovou šťávu, prášek do pečiva a vanilkový extrakt.
  • Do připravené formy nalijte trochu těsta, aby pokrylo dno, a navrstvěte plátky pocukrovaných jablek.
  • Opakujte vrstvy a dokončete těstem nahoře.
  • Pečte v předehřáté troubě, dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté, asi 1 hodinu 10 minut.

Do toho samého hrníčku, jako jste použili na vážení si můžete připravit lahodnou kávu z kávovaru Tchibo, které prošly naší recenzí! Tak si jeden také pořiďte do vaší kuchyně.

Do zlatova upečená bábovka politá polevou a ochucená jablky.
Zdroj: thecrumbykitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.