Tato dokonalá jarní maková bábovka je stejně krásná jako snadná. Recept na bábovku s mákem je plný čerstvých borůvek s citronovou polevu z moučkového cukru. Ať už na Den matek, Velikonoce nebo jakákoliv jarní oslava, je to perfektní sladkost na stůl.
Co budeme potřebovat
- 1 ½ lžíce strouhanky
- 1 ¾ šálku krystalového cukru
- ¾ šálku másla
- 4 velká vejce
- 3 šálky hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžíce máku
- ½ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky soli
- 1 ½ šálku čerstvých borůvek
- ¾ šálku odtučněného podmáslí
- ⅓ šálku čerstvé citronové šťávy
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička citronového extraktu
Na glazuru
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 lžíce odtučněného podmáslí
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Vymažte formu na bábovku a vysypte strouhankou.
- Smíchejte krystalový cukr a máslo ve velké míse a šlehejte.
- Přidejte vejce, jedno po druhém, a po každém přidání dobře prošlehejte.
- Smíchejte mouku, prášek do pečiva, mák, jedlou sodu a sůl.
- Přidejte borůvky do směsi mouky a promíchejte.
- Smíchejte 3/4 šálku podmáslí, 1/3 šálku šťávy a extrakty.
- Do cukrové směsi střídavě přidávejte moučnou směs a podmáslí.
- Nalijte těsto do připravené formy.
- Pečte při 180°C po dobu 45 minut nebo dokud dřevěné párátko vložené do středu nevyjde čisté.
- Chlaďte ve formě před vyklopením 10 minut.
- Chcete-li připravit polevu, vložte moučkový cukr do malé misky, přidejte 1 lžíci podmáslí a 1 lžíci šťávy a míchejte metličkou, dokud se nespojí.
- Nalijte polevu na teplou makovou bábovku a nechte úplně vychladnout.
Když už budete v mletí makových semínek, potom byste si mohli umlít i domácí kávu. Pořiďte si, díky naší recenzi ty nejlepší automatické nebo ruční mlýnky na kávu a provoňte si váš domov!