Hrnková bábovka z máku a borůvek

Hrnková bábovka z máku a borůvek
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 10

Tato dokonalá jarní maková bábovka je stejně krásná jako snadná. Recept na bábovku s mákem je plný čerstvých borůvek s citronovou polevu z moučkového cukru. Ať už na Den matek, Velikonoce nebo jakákoliv jarní oslava, je to perfektní sladkost na stůl.

Co budeme potřebovat

  • 1 ½ lžíce strouhanky
  • 1 ¾ šálku krystalového cukru
  • ¾ šálku másla
  • 4 velká vejce
  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce máku
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • 1 ½ šálku čerstvých borůvek
  • ¾ šálku odtučněného podmáslí
  • ⅓ šálku čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička citronového extraktu

Na glazuru

  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 lžíce odtučněného podmáslí
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Vymažte formu na bábovku a vysypte strouhankou.
  • Smíchejte krystalový cukr a máslo ve velké míse a šlehejte.
  • Přidejte vejce, jedno po druhém, a po každém přidání dobře prošlehejte.
  • Smíchejte mouku, prášek do pečiva, mák, jedlou sodu a sůl.
  • Přidejte borůvky do směsi mouky a promíchejte.
  • Smíchejte 3/4 šálku podmáslí, 1/3 šálku šťávy a extrakty.
  • Do cukrové směsi střídavě přidávejte moučnou směs a podmáslí.
  • Nalijte těsto do připravené formy.
  • Pečte při 180°C po dobu 45 minut nebo dokud dřevěné párátko vložené do středu nevyjde čisté.
  • Chlaďte ve formě před vyklopením 10 minut.
  • Chcete-li připravit polevu, vložte moučkový cukr do malé misky, přidejte 1 lžíci podmáslí a 1 lžíci šťávy a míchejte metličkou, dokud se nespojí.
  • Nalijte polevu na teplou makovou bábovku a nechte úplně vychladnout.

Když už budete v mletí makových semínek, potom byste si mohli umlít i domácí kávu. Pořiďte si, díky naší recenzi ty nejlepší automatické nebo ruční mlýnky na kávu a provoňte si váš domov!

Nadýchaná bábovka plná čerstvých borůvek a makových zrníček.
Zdroj: theboywhobakes.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.