Tuto hrníčkovou bublaninu zvládne upéct opravdu každý a pochutná si na ní celá rodina.
Ingredience
- 3 hrnky hladké mouky
- 1,5 hrnku cukru krystal
- 1 hrnek vlažného mléka
- 250g rozpuštěného másla
- 4 vejce
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 500g – 1kg jablek, nakrájených na kousky
Na pudink
- 2 balení pudinku v prášku
- 0,5l mléka
- cukr
Na posypání
- moučkový cukr
Postup
- V míse smíchejte mouku, cukr a kypřicí prášek.
- Přidejte vlažné mléko, máslo, vejce a vše důkladně smíchejte.
- Podle návodu na balení si uvařte pudinky z 0,5l mléka, oslaďte a nechejte chvilku chladnout.
- Polovinu těsta nalijte na plech vyložený pečícím papírem, poklaďte nakrájená jablka a navrch naneste polovychladlý pudink.
- Navrch nakonec nalijte druhou polovinu těsta a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C po dobu 30-35 minut.
- Upečenou bublaninu nechejte vychladnout a podávejte posypanou moučkovým cukrem.