Rychlá hrníčková buchta s pudinkem je ideální, pokud nestíháte a nebo si chcete pečení trochu ulehčit o vážení surovin.
Ingredience
- 2 hrnečky polohrubé mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1/2 hrnku mléka
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- 2 lžíce oleje
- 1ks vejce
- 1ks vanilkového pudinku v prášku
- 250ml mléka
- cukr na oslazení pudinku
Postup
- Nejprve v míse smíchejte mouku s kypřicím práškem. Přidejte cukr, vejce, olej a mléko.
- Vymíchejte hladké těsto, které nalijte na vysypaný nebo pečícím papírem vyložený plech.
- Podle návodu na obalu uvařte pudink. Vaře ho z menšího množství mléka, aby byl hustší konzistence.
- Uvařený a lehce vychladlý pudink natřete navrch těsta a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 170°C po dobu 35-40 minut.
- Hotovou buchtu nechte vychladnout a podávejte.
Musíte jistě vyzkoušet také naše recepty na tvarohovou bábovku! Máme ty nejlepší varianty.