Hrnkové tvarohové muffiny

Hrnkové tvarohové muffiny

Máte rádi moučníky z máku? A borůvky u vás bodují tak stejně? Tak dlouho nesmlouvejte a pusťte se do pečení. Tento recept vás určitě mile překvapí.

Ingredience:

  • 1 a ½ hrnku polohrubé mouky
  • 1 a ½  hrnku hladké mouky
  • 1 lžíce jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • 1 a ⅓ hrnku cukru
  • 8 lžic změklého másla
  • 2 velká vejce
  • 3 lžíce citronové kůry
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 vanička polotučného tvarohu 
  • ⅓ hrnku citronové šťávy
  • 3 lžíce máku
  • 1 a ½ hrnku borůvek

Na polevu:

  • 100 g cukru moučky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce mléka 
  • ½ lžičky citronové kůry

Postup:

  • Smíchejte mouky, kypřící prášek a sůl.
  • Pomocí mixéru vyšlehejte máslo s cukrem, citronovou kůrou a vanilkou do pěny (asi 3 minuty).
  • Přidejte vejce jedno po druhém a důkladně vyšlehejte. 
  • V jiné misce si smíchejte tvaroh s citronovou šťávou.
  • Do máslového těsta přimíchejte tvaroh a prošlehejte.
  • Přidejte sypké ingredience a promíchejte. 
  • Nakonec přidejte mák a borůvky a zamíchejte. 
  • Těsto nalijte do ¾ každé z formiček na muffiny. 
  • Dejte péct na 205 °C na dobu asi 25 minut.
  • Mezitím, co se muffiny pečou, si můžete připravit polevu.
  • V míse si smíchejte všechny ingredience a vyšlehejte do hladka.  
  • Vychladlé muffiny pak můžete dle libosti touto polevou ozdobit.
tvarohové muffiny s mákem a borůvkami
Zdroj: theskinnyfork.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.