Hrnkový koláč s rybízem

Hrnkový koláč s rybízem

Tyto rybízové koláče jsou nejlepší volbou pro každého začátečníka. Odpadá vážení přísad, zkrátka jen sesypete nebo slijete z hrníčku potřebné přísady.

Budete potřebovat:

Na přípravu celého koláče:

  • 1 vejce
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek rybízu
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • tuk na vymazání dle potřeby.

Postup přípravy:

  • Čerstvý rybíz zbavte větších stopek, omyjte a nechte oschnout.
  • Hrníčkem si odměřte množství cukru, mouky, oleje a mléka.
  • Vše promíchejte v míse na těsto.
  • Na závěr opatrně vmíchejte také rybíz.
  • Těsto nalijte na vymazaný plech a pečte ve vyhřáté troubě.
koláč s rybízovou náplní a kusy těsta na povrchu
Zdroj foto: seitanismymotor.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.