Tyto rybízové koláče jsou nejlepší volbou pro každého začátečníka. Odpadá vážení přísad, zkrátka jen sesypete nebo slijete z hrníčku potřebné přísady.
Budete potřebovat:
Na přípravu celého koláče:
- 1 vejce
- 1 ks prášek do pečiva
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek rybízu
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek moučkového cukru
- tuk na vymazání dle potřeby.
Postup přípravy:
- Čerstvý rybíz zbavte větších stopek, omyjte a nechte oschnout.
- Hrníčkem si odměřte množství cukru, mouky, oleje a mléka.
- Vše promíchejte v míse na těsto.
- Na závěr opatrně vmíchejte také rybíz.
- Těsto nalijte na vymazaný plech a pečte ve vyhřáté troubě.