Netradiční spojení bílých fazolí, červené řepy a čerstvých malin dává vzniknout originální chuti koláče, kterým překvapíte své hosty. Nebojte se vyzkoušet něco jiného- sladký čokoládový koláč z červené řepy bez mouky je zdravý, chutný a osvěžující zároveň!
Co budeme potřebovat
- 1 hrnek červené řepy, oloupané a nakrájené na kousky
- 1 hrnek bílých fazolí v plechovce
- ½ hrnku medu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ¼ hrnku kokosového oleje
- 1 vejce
- ½ šálku jemně drcených ovesných vloček
- ½ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky soli
- 3 lžíce kakaového prášku
- ⅓ hrnku tmavé čokolády
- ¼ hrnek čerstvých malin
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Vložte řepu do hrnce, zalijte vodou a vařte cca 12 minut doměkka.
- V mixéru rozmixujte uvařenou řepu, fazole, med, vanilkový extrakt, vejce a kokosový olej. Mixujte, dokud nebude směs zcela hladká. Poté vmíchejte ovesnou mouku, jedlou sodu, sůl a kakaový prášek.
- Opatrně vmíchejte kousky čokolády. Vlijte těsto na plech a posypte čerstvými malinami.
- Pečte cca 20-25 minut, poté vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
Oblíbili jste si hrníčkové pečení bez zdlouhavého vážení? Vyzkoušejte i další hrnkové recepty na jednoduché koláče na plech.