Hrnkový koláč z červené řepy

Hrnkový koláč z červené řepy

Netradiční spojení bílých fazolí, červené řepy a čerstvých malin dává vzniknout originální chuti koláče, kterým překvapíte své hosty. Nebojte se vyzkoušet něco jiného- sladký čokoládový koláč z červené řepy bez mouky je zdravý, chutný a osvěžující zároveň!

Co budeme potřebovat

  • 1 hrnek červené řepy, oloupané a nakrájené na kousky
  • 1 hrnek bílých fazolí v plechovce
  • ½ hrnku medu 
  • 1 lžička vanilkového extraktu 
  • ¼ hrnku kokosového oleje
  • 1 vejce
  • ½ šálku jemně drcených ovesných vloček
  • ½ lžičky jedlé sody 
  • ½ lžičky soli 
  • 3 lžíce kakaového prášku 
  • ⅓ hrnku tmavé čokolády 
  • ¼ hrnek čerstvých malin

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Vložte řepu do hrnce, zalijte vodou a vařte cca 12 minut doměkka.
  3. V mixéru rozmixujte uvařenou řepu, fazole, med, vanilkový extrakt, vejce a kokosový olej. Mixujte, dokud nebude směs zcela hladká. Poté vmíchejte ovesnou mouku, jedlou sodu, sůl a kakaový prášek. 
  4. Opatrně vmíchejte kousky čokolády. Vlijte těsto na plech a posypte čerstvými malinami.
  5. Pečte cca 20-25 minut, poté vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

Oblíbili jste si hrníčkové pečení bez zdlouhavého vážení? Vyzkoušejte i další hrnkové recepty na jednoduché koláče na plech.

Čtyři kousky řepové buchty ozdobené sušenými  květy.
Zdroj: mymoroccanfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.