Hrnkový krtkův dort na plech

Hrnkový krtkův dort na plech

Jednoduchý recept na plech jistě zvládne každý. Je hrnkový, takže hotový do chvilky.

Ingredience na korpus

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 1 hrnek rostlinného oleje
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • 2 vajíčka
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakaa (nejlépe holandského typu)
  • Špetka soli

Ingredience na náplň

  • 1 vanička plnotučného tvarohu (250g)
  • 400g zakysané smetany
  • 300ml mléka
  • 1 pytlík vanilkového pudingu
  • 250ml smetany ke šlehání (30%)
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 6 lžic moučkového cukru
  • 100g mléčné či hořké čokolády (podle chuti, nasekané)
  • 5-7 banánů (podle chuti)

Postup

  • V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a kakaem.
  • V další míse smíchejte žloutky, cukr, olej a rozšlehejte dohladka. Poté přidejte připravenou sypkou moukovou směs a promíchejte.
  • Poté do směsi vmíchejte ušlehaný sníh z bílků a špetky soli.
  • Vymažte a vysypte plech a do něj rovnoměrně rozetřete těsto.
  • Dejte péct na 180°C asi na 25 minut a poté nechte zcela vychladnout.
  • Uvařte pudink z mléka, 4 lžic cukru a nechte taktéž zcela vychladnout.
  • Utřete dohladka tvaroh s vanilkovým cukrem a zakysanou smetanou. Vychladlý pudink po částech vmíchejte.
  • Smetanu ušlehejte do tuha, smíchejte s nasekanou čokoládou a poté vmíchejte do pudinkové směsi. (podle chuti doslaďte)
  • Až korpus vychladne, vydlabejte do něj asi 1cm prohlubeň, přičemž nechte zhruba centimetrový okraj.
  • Na vydlabaný korpus naskládejte podélně rozpůlené banány. Mezery mezi banány vyplňte krémem a zbylý krém navrstvíte rovnoměrně po korpusu na banány.
  • Část korpusu, kterou jste vydlabali si rozdrobte na jemné drobky a posypete jím celý dort. Moučník dejte ztuhnout do lednice alespoň na 3 hodiny, nejlépe však přes noc.
  • Vychladlý dort servírujte.
Tvarohový dort krtinec pečený na plechu
Zdroj: kuechengoetter.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.