Hrnkový švestkový koláč s drobenkou 

Hrnkový švestkový koláč s drobenkou 

Výborná křupavá drobenka a k tomu lahodné švestky? 

To dělá tento recept skutečně neodolatelným. Pusťte se do něj!

Ingredience

Náplň:

  • 6 šálků švestek (vypeckovaných a rozkrojených na čtvrtky)
  • ½ šálku cukru krystal
  • ¼ šálku tapioky
  • ¼ čajové lžičky mleté skořice
  • ¼ čajové lžičky mletého kardamomu
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy

Poleva:

  • ¾ šálku cukru krystal
  • ¾ šálku mouky 
  • ½ čajové lžičky mleté skořice
  • 5 polévkových lžic másla (nakrájeného na kostičky)

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 °C. 
  • Připravte si těsto podle toho, jak jste zvyklí. Inspirovat se můžete některým z návodů u výše zmíněných receptů.
  • Do formy na koláč těsto rozprostřete (nezapomeňte jej rozprostřít i po stranách) a jeho dno propíchněte vidličkou. 
  • Nyní si připravte náplň. 
  • Ve velké míse smíchejte švestky, cukr, tapioku, skořici, kardamom a citronovou šťávu. Vše nalijte do připravené formy s těstem a vložte do ledničky. 
  • Ve střední misce smíchejte cukr, mouku, skořici a máslo. Vše, pomocí rukou, promíchejte, dokud nedostanete drobivou směs. Tou následně posypte ovocnou směs, kterou už máte v lednici. Znovu vše vložte do lednice, a to na 10 minut. 
  • Po této době vložte do trouby a pečte 15 minut. 
  • Následně snižte teplotu na 180 °C a pečte 40–50 minut. 
  • Před podáváním nechte drobenkový koláč se švestkami vychladnout na chladícím roštu. Náplň uvnitř tak nebude až příliš tekutá.
  • Nakrájejte a nechte si chutnat.

Hrníčkový švestkový koláč s drobenkou vedle čerstvých švestek.
zdroj: the-farmersdaughter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.