Hrstková polévka s bramborem a houbami

Hrstková polévka s bramborem a houbami

Vrátili jste se ze zimního výletu a nevíte, co k večeři? Polévka se směsí luštěnin, zeleninou a houbami je skvělým řešením. Je chutná, vydatná a rychle vám dodá ztracenou energii.

Ingredience

  • 1 hrst čočky
  • 1 hrst hrášku
  • 1 hrst krup
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 3-4 brambory
  • 30 g hub
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička rajčatového pyré
  • olivový olej
  • červená paprika
  • bobkový list
  • majoránka
  • sůl, pepř
  • čerstvé bylinky (petržel, pažitka, tymián) na ozdobu

Postup

  1. Přes noc si v misce s vodou namočte čočku, hrášek a kroupy.
  2. V hrnci s trochou olivového oleje orestujte nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidejte nakrájený česnek, mrkev, petržel, houby a rajčatový protlak.
  3. Promíchejte a několik minut restujte.
  4. Přidejte luštěniny, kroupy, majoránku, bobkový list a vše zalijte zeleninovým vývarem.
  5. Vařte do doby, než vše změkne. V případě, že je polévka příliš hustá, přilijte trochu vody.
  6. Na závěr polévku dochuťte solí, pepřem a paprikou.
  7. Podáváme ozdobenou čerstvě nasekanými bylinkami.
Polévka s čočkou, hráškem a kroupami zdobená čerstvými bylinkami
zdroj: food52.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.