Vrátili jste se ze zimního výletu a nevíte, co k večeři? Polévka se směsí luštěnin, zeleninou a houbami je skvělým řešením. Je chutná, vydatná a rychle vám dodá ztracenou energii.
Ingredience
- 1 hrst čočky
- 1 hrst hrášku
- 1 hrst krup
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 3-4 brambory
- 30 g hub
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lžička rajčatového pyré
- olivový olej
- červená paprika
- bobkový list
- majoránka
- sůl, pepř
- čerstvé bylinky (petržel, pažitka, tymián) na ozdobu
Postup
- Přes noc si v misce s vodou namočte čočku, hrášek a kroupy.
- V hrnci s trochou olivového oleje orestujte nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidejte nakrájený česnek, mrkev, petržel, houby a rajčatový protlak.
- Promíchejte a několik minut restujte.
- Přidejte luštěniny, kroupy, majoránku, bobkový list a vše zalijte zeleninovým vývarem.
- Vařte do doby, než vše změkne. V případě, že je polévka příliš hustá, přilijte trochu vody.
- Na závěr polévku dochuťte solí, pepřem a paprikou.
- Podáváme ozdobenou čerstvě nasekanými bylinkami.