Hrstková polévka se slaninou

Hrstková polévka se slaninou

Klasikou české kuchyně je čočková polévka s uzeným. Pojďme si představit její o něco rozmanitější variantu se slaninou. Místo slaniny můžete připravit také verzi s uzeným masem či s klobásou. Záleží jen na tom, čemu dáváte přednost.

Ingredience

  • 1 hrst hrášku
  • 1 hrst čočky
  • 1 hrst krup
  • 100 g slaniny
  • 3 mrkve
  • 1 cibule
  • 8 šálků kuřecího vývaru
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 řapíkatého celeru
  • tymián
  • šalvěj
  • kmín
  • sůl
  • olej

Postup

  1. Den předem si namočte luštěniny a kroupy.
  2. Na malém množství oleje zlehka orestujte v hrnci na kousky nakrájenou slaninu.
  3. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, následně rovněž mrkve a celer.
  4. Nalijte do hrnce kuřecí vývar a přidejte hrášek, čočku, kroupy, sůl a koření.
  5. Vařte do doby, než luštěniny nebudou měkké.
  6. V případě potřeby dolijte vodu.
Polévka z hrachu, čočky a krup podávaná s orestovanou slaninou
zdroj: angsarap.net

Otestovali jsme ty nejoblíbenější modely sporáků na plyn. Jak v testu obstály?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.