Při podzimu bývá velká sklizeň hrušek a jablek. Právě marmeláda z hrušek vám skvěle poslouží třeba při vymazávání vánočního cukroví.
Ingredience
- 1kg hrušek
- 125ml vody
- 2 celé skořice
- 4-5ks hřebíčku
- 500g želírovacího cukru 2:1
Postup
- Nejprve hrušky omyjte, oloupejte, zbavte jadýrek a poté nakrájejte na menší kousky.
- Nakrájené hrušky dejte do hrnce, zalijte vodou a vařte do změknutí.
- Poté, co se začnou rozpadat, pomocí mixéru hrušky rozmixujte na kaši.
- Přidejte želírovací cukr, skořici, hřebíček a vařte 5-8 minut do zhoustnutí.
- Pro zkoušku kápněte marmeládu na studený povrch a pokud začne tuhnout, je hotová.
- Ještě horkou marmeládu rozdělte do čistých sklenic, uzavřete a otočte dnem vzhůru.
- Takto je nechte vychladnout a skladujte na chladném místě.