Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Při podzimu bývá velká sklizeň hrušek a jablek. Právě marmeláda z hrušek vám skvěle poslouží třeba při vymazávání vánočního cukroví.

Ingredience

  • 1kg hrušek
  • 125ml vody
  • 2 celé skořice
  • 4-5ks hřebíčku
  • 500g želírovacího cukru 2:1

Postup

  • Nejprve hrušky omyjte, oloupejte, zbavte jadýrek a poté nakrájejte na menší kousky.
  • Nakrájené hrušky dejte do hrnce, zalijte vodou a vařte do změknutí.
  • Poté, co se začnou rozpadat, pomocí mixéru hrušky rozmixujte na kaši.
  • Přidejte želírovací cukr, skořici, hřebíček a vařte 5-8 minut do zhoustnutí.
  • Pro zkoušku kápněte marmeládu na studený povrch a pokud začne tuhnout, je hotová.
  • Ještě horkou marmeládu rozdělte do čistých sklenic, uzavřete a otočte dnem vzhůru.
  • Takto je nechte vychladnout a skladujte na chladném místě.
Croissant namazaný domácí marmeládou z hrušek.
Zdroj: domesticgothtess.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.