Hruškové čatní

Hruškové čatní

Tato hrušková omáčka s novým kořením, hřebíčkem, koriandrem, hořčicí, rozinkami, octem a melasou skvěle ladí se sýrovým talířem a perfektně se hodí ke všem uzeninám, pečenému vepřovému masu a kari.

Ingredience

  • 1/2 čajové lžičky celého nového koření
  • 6 celých hřebíčků
  • 1 čajová lžička hořčičných semen
  • 1/2 čajové lžičky semen koriandru
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 3/4 šálku destilovaného bílého octa
  • 3/4 šálku zlatých rozinek
  • 1/2 šálku nakrájených mandlí
  • 1/2 šálku třtinové melasy
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1/2 citronu, nakrájeného na tenké plátky
  • 500 g zralých hrušek (asi 3, v závislosti na velikosti), oloupaných, zbavených jader a nakrájených na 25 mm kousky

Postup

  1. Nové koření, hřebíček, hořčičná semínka, koriandr a pepř rozemeleme na prášek v mlýnku na koření.
  2. Všechny ingredience, včetně koření, vložíme do hrnce.
  3. Přivedeme k varu a občas promícháme.
  4. Zakryjeme pánev, snížíme plamen na nízkou teplotu a jemně vaříme 30 minut.
  5. Odkryjeme pánev a vaříme, dokud se většina šťávy neodpaří a čatní není vlhké, asi 20 minut.
  6. Přendáme hruškové čatní do nádoby a necháme ho vychladnout.
  7. Zakryjeme a necháme v chladu nejméně několik dní, aby se chuť spojila.
  8. Vydrží až pár týdnů.
Hrušková zavařenina ve sklenici.
www.leitesculinaria.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.