Hruškové koláče z lineckého těsta

Hruškové koláče z lineckého těsta

Hledáte jednoduchý a rychlý recept na koláč z hrušek? Tento rozhodně stojí za zkoušku.

Budete potřebovat:

Těsto:

  • 200 gramů polohrubé mouky
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 100 gramů margarínu
  • citronová kůra
  • 1 vejce

Náplň:

  • 3 hrušky
  • 4 polévkové lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce medu
  • šťáva z ½ citronu

Postup přípravy:

  • Všechny ingredience na těsto smíchejte a vytvořte pevné, ale zároveň vláčné těsto, které vložte alespoň na půl hodiny do lednice.
  • Mezitím si připravte hruškovou náplň.
  • Hrušky omyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. 
  • Vložte je do mísy, zakápněte je citronovou šťávou – aby nezhnědly.
  • Na hrušky nalijte jednu polévkovou lžíci medu a zasypte třemi lžícemi hnědého cukru. 
  • Vše dobře promíchejte.
  • Těsto z lednice vyndejte a nechte chvilku stát při pokojové teplotě.
  • Poté jej rozválejte a přeneste je do koláčové formy.
  • Těsto propíchejte vidličkou a naneste na něj hruškovou náplň.
  • Nakonec koláč zalijte poslední lžící medu a zasypte lžící hnědého cukru.
  • Vložte do předem vyhřáté trouby a pečte při teplotě 180 stupňů asi 30 – 35 minut.
kulatý pečený koláč s hruškovou náplní a pláty těsta na povrchu
Zdroj foto: fixfeastliar.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.