Hledáte jednoduchý a rychlý recept na koláč z hrušek? Tento rozhodně stojí za zkoušku.
Budete potřebovat:
Těsto:
- 200 gramů polohrubé mouky
- 1 polévková lžíce cukru
- 100 gramů margarínu
- citronová kůra
- 1 vejce
Náplň:
- 3 hrušky
- 4 polévkové lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce medu
- šťáva z ½ citronu
Postup přípravy:
- Všechny ingredience na těsto smíchejte a vytvořte pevné, ale zároveň vláčné těsto, které vložte alespoň na půl hodiny do lednice.
- Mezitím si připravte hruškovou náplň.
- Hrušky omyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
- Vložte je do mísy, zakápněte je citronovou šťávou – aby nezhnědly.
- Na hrušky nalijte jednu polévkovou lžíci medu a zasypte třemi lžícemi hnědého cukru.
- Vše dobře promíchejte.
- Těsto z lednice vyndejte a nechte chvilku stát při pokojové teplotě.
- Poté jej rozválejte a přeneste je do koláčové formy.
- Těsto propíchejte vidličkou a naneste na něj hruškovou náplň.
- Nakonec koláč zalijte poslední lžící medu a zasypte lžící hnědého cukru.
- Vložte do předem vyhřáté trouby a pečte při teplotě 180 stupňů asi 30 – 35 minut.