Výborné recepty na smoothie z hrušek na jednom místě. Kombinujte ovoce i zeleninu

Proč by se mělo smoothie s hruškou rozhodně dostat na váš stůl?

Jedinečná a originální chuť hrušky nejde ničím nahradit. Toto ovoce navíc z lidského těla odvádí těžké kovy a další jedovaté látky.

S jakým ovocem lze hrušku kombinovat a lze ji mixovat i se zeleninou?

Inspirujte se našimi recepty.

Proč jíst hrušky?

Glykemický index hodnotí jídlo a jeho vliv na hladinu cukru v krvi na stupnici od 1 do 100. Čím vyšší je hodnota, tím rychleji hladina cukru v krvi stoupá.

Hrušky spadají do rozmezí 20 a 49 na glykemickém indexu. To z nich dělá potravinu s nízkým GI, hlavně proto, že mají vysoký obsah vlákniny.

Jedna malá hruška má asi 7 g vlákniny. To je celých 20 % vlákniny, kterou denně potřebujete.

Některé studie naznačují, že pigmenty, které dávají hruškám jejich barvu, nazývané antokyany, mohou snížit pravděpodobnost onemocnění cukrovkou druhého typu.

Kromě toho, že jsou hrušky dobrým zdrojem vlákniny, mají také vysoký obsah vitamínů C a K, stejně jako draslíku a antioxidantů.

Antioxidanty v ovoci, jako jsou hrušky, mohou snížit pravděpodobnost srdečních onemocnění nebo problémů s cholesterolem.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.